top of page

Sendero | Route

el cocoll.JPG
Beniglembla senda-2.jpg
Beniglembla senda-4.jpg
Aljub del Frare.jpg

| VAL. | 

Aquesta ruta que comencem a la pròpia Benigembla ens portarà fins a l'Alt del Cocoll, aquest cim a 1.047 metres sobre el nivell del mar és una de les millors talaies per gaudir d'unes vistes espectaculars de l'orografia a la comarca de la Marina Alta. Es tracta d'una ruta de dificultat baixa. Amb un calçat adequat, pantalons llargs (donada la vegetació de matoll mediterrani) i aigua podràs recorre-la sense cap complicació.

La ruta ens ofereix una visió de les restes etnogràfiques més pròpies de les muntanyes de la comarca, com les estructures de corrals que ens parlen de les antigues activitats ramaderes avui desaparegudes (el corral de Malea o el corral de Silvestre) també els bancals i murs de pedra seca que des d'època musulmana transformen el paisatge escalonant barrancs i muntanyes per a una major explotació agrícola del terreny. Altre punt d'interès és l'aljub del Fraire estructura excavada en un marge de pedra seca al què s'accedia baixant per unes pedres que sobreïxen del mur a mode d'escalons, ara ja derruïts, servia per a recollir i emmagatzemar les aigües de pluja. 

També durant el recorregut, que en el seu inici transcorre entre camps d'antics cultius de vinyes ja en abandó, podrem admirar un arbre emblemàtic, es tracta d'una olivera mil·lenària, mostra de la tradició del cultiu de secà a la zona. 

Una vegada ascendim fins al cim del Cocoll, on trobarem una torre de vigilància contra incendis i un aeròdrom, el paisatge ens regalarà la vista amb muntanyes, serres i cims emblemàtics de la pròpia comarca i de les confrontants:  el Cavall Verd, la Serra de Migdia, Segària, el carrascar de Parcent, el Castell d'Aixa a Lliber o el Montgó a Dénia i ja amb la vista posada a l'horitzó destaquen entre d'altres més xicotetes Bèrnia, Serra Gelada, Aitana, el Montcabrer, el Benicadell, la Foradà, Serra Safor i el Mondúver. 

Benigembla.png

Durant tota la tardor el sabor serà un dels protagonistes de la caminada: Al setembre encara queden figues i mores, a l'octubre esclata-sangs i al novembre arriba el temps d'arboços i cireretes de pastor.

Durante todo el otoño el sabor será uno de los protagonistas de esta caminata: En septiembre todavía quedarán higos y moras, en octubre es tiempo de setas  y en noviembre llega el tiempo de los madroños  y las cerezas de pastor.

Fall flavors will be the protagonists of the route: figs and blackberries in September, varied mushrooms in October, and cherries (from arbutus unedo) in November.

| CAS. | 

Esta ruta que empezamos a la propia Benigembla nos llevará hasta el Alto del Cocoll, esta cumbre a 1.047 metros sobre el nivel del mar es una de las mejores atalayas para disfrutar de unas vistas espectaculares de la orografía de la comarca de la Marina Alta. Se trata de una ruta de dificultad baja. Con un calzado adecuado, pantalones largos (dada la vegetación de matorral mediterráneo) y agua podrás recórrerla sin ninguna complicación.

La ruta nos ofrece una visión de los restos etnográficos más propias de las montañas de la comarca, como las estructuras de corrales que nos hablan de las antiguas actividades ganaderas hoy desaparecidas (el corral de Malea o el corral de Silvestre) y también los bancales y muros de piedra seca que desde época musulmana transforman el paisaje escalonando barrancos y montañas para una mayor explotación agrícola del terreno. Otro punto de interés es el aljibe del Fraile, estructura excavada en un margen de piedra seca al qué se accedía bajando por unas piedras que sobresalen del muro a modo de escalones, ahora ya derruidos, servía para recoger y almacenar las aguas de lluvia. 

También durante el recorrido, que en su inicio transcurre entre campos de antiguos cultivos de viñas ya en abandono, podremos admirar un árbol emblemático, se trata de un olivo milenario, muestra de la tradición del cultivo de secano a la zona. 

Una vez ascendemos hasta la cumbre del Cocoll, dónde encontraremos una torre de vigilancia contraincendios y un aeródromo, el paisaje nos regalará la vista con montañas, sierras y cumbres emblemáticas de la propia comarca y de las colindantes:  el Cavall Verd, la Serra de Migdia, Segària, el Carrascar de Parcent, el Castell d'Aixa a Llíber o el Montgó en Dénia. Ya con la vista puesta en el horizonte destacan entre otras más pequeñas, Bèrnia, Serraq Gelada, Aitana, el Montcabrer, el Benicadell, la Agujereó, Serra Safor y el Mondúver.

| ENG. |

This route begins at Benigembla and will take us to Alt del Cocoll, at 1,047 meters above sea level, representing one of the best places to enjoy spectacular views of the orography in the region of La Marina Alta. This route is of low difficulty, the visitor only needs water, suitable footwear and long pants (due to the Mediterranean scrub vegetation). 

 

The route offers a vision of the most typical ethnographic remains of the mountains of the region, such as the corral structures that tell us about the old livestock activities that have now disappeared (the Malea corral or the Silvestre corral). The terraces and walls of dry stone from the Muslim period transform the landscape by dividing ravines and mountains for a greater agricultural exploitation. Another point of interest is the cistern of the Fraire, which was used to collect and store the water of rain. It is a dry-stone structure excavated in the mountain and it is only accessible by descending stone steps, now mostly vanished. 

 

The route, which initially runs between fields of old vines and abandoned crops, includes an admirable and very emblematic tree, a millennial olive tree, an example of the tradition of dry farming in the area.

 

Once the visitor reaches the Cocoll peak (with a fire guard tower and an aerodrome), it is possible to admire the overwhelming landscape full of bright mountains, ranges and the most emblematic peaks of the region: Cavall Verd, Serra de Migdia, Segària, the holm oak wood of Parcent, the Castle of Aixa in Lliber, or the Montgó in Dénia. In days of clear visibility, the visitor can also see Serra Gelada, Serra d’Aitana, Serra Safor and the peaks of Bèrnia, Montcabrer, Benicadell, Foradà, Mondúver.

orto_senda cocoll.jpg

+INFO: Descarrega't el TRACK GPS, PERFIL, etc. 

+INFO: Descárgate el TRACK GPS, PERFIL, etc. 

+INFO: Download the GPS TRACK, PROFILE, etc.

bottom of page