Ermita de St. Domènec | Saint Dominic Hermitage

Toc a missa | Toque a misa

| VAL. | 

Ermita datada de 1691, s’usà durant l’edificació de l'església nova com a lloc de culte provisional. Es tracta d’una construcció típicament valenciana, prové de l’estil barroc popular (que té els seus orígens a principis de segle  XVIII. De nau única, amb façana retaule i coberta amb campanar d’espadanya.

Dedicada a Sant Doménec de Guzman (fundador dels dominics, famosos per la seua intransigència i evangelització poc suau). Els seus atributs el gos i la torxa encesa vénen del somni revelador que tingué sa mare. Quan anà a pregar St. Doménec de Silos (benedictins) perquè li explicara el seu significat, aquest li revelà que el seu fill portaria la flama de Jesús en predicació.  Com agraïment li posaria Doménec al seu fill.

A Xaló celebren festes en el seu honor a finals de juliol i principis d'agost, amb bous de carrer i més activitats. 

| CAS.|

Ermita fechada de 1691, se usó durante la edificación de la iglesia nueva como lugar de culto provisional. Se trata de una construcción típicamente valenciana, proviene del estilo barroco popular (que tiene sus orígenes a principios de siglo XVIII. De nave única, con fachada retablo y cubierta con espadaña.

Dedicada a Sant Doménec de Guzmán (fundador de los dominicos, famosos por su intransigencia y evangelización poco suave). Sus atributos el perro y la antorcha encendida venden del sueño revelador que tuvo su madre. Cuando fue a orar St. Domingo de Silos (benedictinos) para que le explicara su significado, este le reveló que su hijo llevaría la llama de Jesús en predicación. Como agradecimiento le pondría Domingo a su hijo.

En Xaló celebran fiestas en honor a St. Doménec a finales de julio, principios de agosto, con los tradicionales 'Bous al carrer' (toros populares) entre muchas otras actividades. 

| ENG.|

Hermitage built in 1691. It is a typical Valencian building, dedicated to Saint Dominic. Local feasts in his honour are held by the end of July.

falta foto panoràmica interior i detall de la imatge

© 2018 #VadeSentits. Creat per Arrels Marinades.

Totes les imatges són propietat dels seus autors. Creative Commons Licence.