top of page

Cocina popular | Popular cuisine

Llíber.png
Llíber.png
Faves.jpg
patatas_2.jpg
p_1_0_0_100-Ceba-seca-nova.jpg
pésols.jpg

| VAL. | Si passeges pels carrers de Llíber, el diumenge de Pasqua, podràs sentir una oloreta boníssima d'aquest plat típic de la cuina popular.

Es tracta d'una mena d'estofat, normalment de conill i embotits casolans, que porta faves, pésols, creïlles i ceba.

Tradicionalment es cuinava el diumenge de Pasqua celebrant així la fi de la Quaresma, període de quaranta dies abans de Pasqua on els cristians feien penitència i dejú deixant de menjar carn.

Actualment el Berenaret de Pasqua continua realitzant-se però ja d'una forma més flexible i estesa a diferents dies de l'any. Però clar està, que sempre durant la primavera és moment òptim en el què es poden recollir de l'horta faves i pésols. 

| CAS. | Si paseas por las calles de Llíber, el domingo de Pascua, podrás sentir un aroma bueníssima de este plato típico de la cocina popular.

​Se trata de un tipo de estofado, normalmente de conejo y embutidos caseros, que lleva habas, guisantes, patatas y cebolla.

Tradicionalmente se cocinaba el domingo de Pascua celebrando así el fin de la Cuaresma, periodo de cuarenta días antes de Pascua donde los cristianos hacían penitencia y ayuno de comer carne.

Actualmente el 'Berenaret de Pascua' (merienda de Pascua) continúa realizándose pero ya de una forma más flexible y extendida a diferentes días del año. Pero claro está, que siempre durante la primavera es el momento óptimo en que se pueden recoger de la huerta habas y guisantes.

| ENG. | If you walk through the streets of Llíber on Easter Sunday, you will be able to smell the aroma of this typical dish.


A kind of stew with meat, homemade sausages, eggs, beans, peas, and artichokes.

 

It was traditionally cooked on Easter Sunday to celebrate the end  of Lent, a period when Christians fasted and did not consume meat.


Nowadays, the Berenaret is made but throughout the year, but preferably during the spring as this is when fresh beans and peas are harvested.

perol de ferro colat.jpg
Llíber.png

INGREDIENTS:

- 4ous

- 4 trossos de conill

- 4 trossos de sobrassada

- 4 trossos de botifarra

- 1 ceba

- 3 o 4 carxofes

- 3 o 4 creïlles

- 350gr de faves

- 100gr de pèsols

- All i juliverd

- Pimentó dolç

- Sal i pebre

COMPTE! No t'oblides de comprar els ingredients necessaris a la Carnisseria del poble, és fonamental si vols un bon resultat.

INGREDIENTES:

- 4huevos

- 4 tozos de conejo

- 4 trozos de sobrasada

- 4 trozos de butifarra

- 1 cebolla

- 3 o 4 alcachofas

- 3 o 4 patatas

- 350gr de habas

- 100gr de guisantes

- Ajo y perejil

- Pimentón dulce

- Sal y pimienta

!OJO! No olvides comprar los ingredientes necesarios en la Carnicería del pueblo, es fundamental si queremos un buen resultado.

INGREDIENTS:

- 4 eggs

- 4 pieces of rabbit

- 4 pieces of sobrassada

- 4 pieces of butifarra sausage

- 1 onion

- 3 or 4 artichokes

- 3 or 4 potatoes

- 350gr of broad beans

- 100gr of peas

- Garlic and parsley

- Sweet paprika

- Salt and pepper

BE CAREFUL! Don't forget to buy the necessary ingredients in the local butcher's shop, it is essential if we want a good result.

bottom of page