Cocina popular | Popular cuisine

Llíber.png
Llíber.png
Faves.jpg
patatas_2.jpg
p_1_0_0_100-Ceba-seca-nova.jpg
pésols.jpg

| VAL. | Si passeges pels carrers de Llíber, el diumenge de Pasqua, podràs sentir una oloreta boníssima d'aquest plat típic de la cuina popular.

Es tracta d'una mena d'estofat, normalment de conill i embotits casolans, que porta faves, pésols, creïlles i ceba.

Tradicionalment es cuinava el diumenge de Pasqua celebrant així la fi de la Quaresma, període de quaranta dies abans de Pasqua on els cristians feien penitència i dejú deixant de menjar carn.

Actualment el Berenaret de Pasqua continua realitzant-se però ja d'una forma més flexible i estesa a diferents dies de l'any. Però clar està, que sempre durant la primavera és moment òptim en el què es poden recollir de l'horta faves i pésols. 

| CAS. | Si paseas por las calles de Llíber, el domingo de Pascua, podrás sentir un aroma bueníssima de este plato típico de la cocina popular.

​Se trata de un tipo de estofado, normalmente de conejo y embutidos caseros, que lleva habas, guisantes, patatas y cebolla.

Tradicionalmente se cocinaba el domingo de Pascua celebrando así el fin de la Cuaresma, periodo de cuarenta días antes de Pascua donde los cristianos hacían penitencia y ayuno de comer carne.

Actualmente el 'Berenaret de Pascua' (merienda de Pascua) continúa realizándose pero ya de una forma más flexible y extendida a diferentes días del año. Pero claro está, que siempre durante la primavera es el momento óptimo en que se pueden recoger de la huerta habas y guisantes.

| ENG. | It 

INGREDIENTS:

- 4ous

- 4 trossos de conill

- 4 trossos de sobrassada

- 4 trossos de botifarra

- 1 ceba

- 3 o 4 carxofes

- 3 o 4 creïlles

- 350gr de faves

- 100gr de pèsols

- All i juliverd

- Pimentó dolç

- Sal i pebre

COMPTE! No t'oblides de comprar els ingredients necessaris a la Carnisseria del poble, és fonamental si vols un bon resultat.

perol de ferro colat.jpg
Llíber.png

INGREDIENTES:

- 4huevos

- 4 tozos de conejo

- 4 trozos de sobrasada

- 4 trozos de butifarra

- 1 cebolla

- 3 o 4 alcachofas

- 3 o 4 patatas

- 350gr de habas

- 100gr de guisantes

- Ajo y perejil

- Pimentón dulce

- Sal y pimienta

!OJO! No olvides comprar los ingredientes necesarios en la Carniceria del pueblo, es fundamental si queremos un buen resultado.