Repostería | Pastries

Batedor d'ous | Batidor de huevos | Egg-beater

egg.png
Llíber.png

| VAL. | T'abelleixen dolços? Al poble de Llíber en podràs trobar molts i variats, cadascun amb una història diferent i cadascun amb un ingredient que li dona l'aroma i el seu sabor especial. Com la carabassa dels bunyols, l'ametlla dels carquinyols o l'aiguardent dels pastissets de moniato.

 

L'origen de molts d'ells el trobem en els musulmans, quan aquestes poblacions comencen a endolcir els aliments amb la canya de sucre. L'ametlla és un dels productes essencials en la rebosteria àrab i a terres de la Marina Alta aquesta tradició s'ha mantes. La religió junt amb la cultura canvià, sobretot després de l'expulsió morisca, però el plaer pels dolços continuà ben arrelat. Així, els pastissets de Nadal començaren a consumir-se durant aquestes festes cristianes tornant-se part de la nostra història i tradició fins i tot avui en dia encara continuem esperant que arriben aquestes festes per a omplir-nos les panxes d'aquests dolços tan especials. Una altra rebosteria que també utilitza l'ametlla són els carquinyols o la coca Maria que per a acabar-la es pot cobrir d'aquest fruit sec, nous i panses.

ametlles.jpg

| CAS. | ¿Te apetecen unos dulces? En el pueblo de Llíber podrás encontrar muchos y variados, cada uno con una historia diferente y cada uno con un ingrediente que le da el aroma y un sabor especial. Como los buñuelos de calabaza, la almendra de los 'carquinyols' o el aguardiente de los 'pastissets' de boniato.

El origen de muchos de ellos lo encontramos en los musulmanes, cuando estas poblaciones empiezan a endulzar los alimentos con la caña de azúcar. La almendra es uno de los productos esenciales en la repostería árabe y en tierras de la Marina Alta esta tradición se ha mantenido. La religión junto con la cultura cambió, sobre todo después de la expulsión morisca, pero el placer por los dulces continuó muy arraigado. Así, los 'pastissets' de Navidad empezaron a consumirse durante estas fiestas cristianas volviéndose parte de nuestra historia y tradición. Incluso hoy en día todavía continuamos esperando que lleguen estas fiestas para llenarnos las panzas de estos dulces tan especiales. Otra repostería que también utiliza la almendra son los carquinyols o la coca María que para acabarla se puede cubrir de este fruto seco, nueces y pasas.

nous  editado.jpg

| ENG. | ¿Te

Llíber.png
Llíber.png